Blog

Kleed jezelf warm met koud weer!

Nu we midden in de winterperiode zitten, en het steeds meer gaat vriezen, is het belangrijk dat je jezelf warm kleed met koud weer door middel van de juiste werkkleding. Eigenlijk moet je ervoor zorgen dat je jezelf in minimaal 3 lagen aankleed. Hieronder leggen we de functies van thermokleding en de 3 belangrijke kledinglagen om jezelf warm te kleden met koud weer uit:

Hoe werkt het dragen van thermokleding?

De functie van thermokleding is dat het jouw lichaamswarmte vasthoudt en eventueel transpiratievocht afvoert. Thermokleding bestaat uit synthetische materialen als polyester dat ervoor zorgt dat jij het warm blijft houden en dat het ook jouw lichaam kan verkoelen. Je hebt twee soorten modellen thermokleding, de strakke aansluitende versie en de losser zittende versie. Het voordeel van strakke thermokleding is dat deze sneller je transpiratievocht afvoert. Lossere thermokleding heeft het voordeel dat deze jouw warmte langer vasthoudt doordat er ‘lucht’ tussen je kledinglagen in zit. Wij adviseren de aansluitende thermokleding wanneer je intensief arbeid verricht en de losser zittende versie voor als je meer ‘stil staat’.

De 3 kledinglagen

De onderlaag: Hierbij trek je een thermoshirt en broek aan van bijvoorbeeld Tricorp of Portwest. Met deze onderlaag zorg jij ervoor dat transpiratievocht wordt afgevoerd naar de tussenlaag.

De tussenlaag: Zorg met de tussenlaag ervoor dat je een sweater of vest van bijvoorbeeld FHB of Portwest draagt van een synthetische kwaliteit. Deze kan ervoor zorgen dat het transpiratievocht van de onderlaag wordt doorgevoerd naar de toplaag.

De toplaag: Bij de laatste laag, de toplaag kijk je dat je optimaal bent beschermd tegen winters weer. Kijk daarbij goed dat je werkbroek, je werkjas en je werkschoenen voorzien zijn van een winddichte, waterafstotende functie en dat deze een ademende eigenschap hebben zodat jij je overtollige warmte weer kwijt kan.

Accessoires: Vergeet ook niet jouw warme thermo muts, thermo handschoenen en thermo sokken van Grisport en Portwest!

Nu dat je deze blog hebt gelezen kun jij ervoor zorgen met de juiste voorbereidingen dat je jezelf precies goed kleed tegen het koude weer!

Advies nodig? Wij helpen graag!

Zou je graag geadviseerd willen worden bij deze tips met betrekking tot warme bedrijfskleding met koud weer? Wil je vervolgens jouw werkkleding gepersonaliseerd hebben in jouw huisstijl met jouw eigen logo? Wij helpen je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *